Особливості деяких видів електричних грилів

Особливості деяких видів електричних грилів

Електричний гриль, мабуть, найзручніший і найпростіший для смаження овочів та м’ясних продуктів. З ним ви можете готувати у будь-який час та в будь-якому місці. Особливо це тішить мешканців міста, де запах диму може спровокувати скандал із сусідами. Адже коли ви готуєте на електриці не утворюється дим та характерний запах багаття. Тому настільний гриль можна без проблем використовувати у квартирі чи в будинку.

Якщо ви хочете придбати електричний гриль, рекомендуємо вам звернути увагу на спеціалізований магазин, де зібрані надійні марки вуличного та домашнього барбекю для тих, хто любить готувати на вогні.

Різновиди електричних моделей барбекю

  1. Лавовий гриль. Лавові камені рівномірно розподіляють тепло під смаженою їжею. Це компенсує нестачу високих температур з нагрівальним змійовиком. Нагрівальний змійовик випромінює більшу частину тепла лише в безпосередній близькості. Тому більші шматки м’яса можуть нагріватися в певних точках і коли здається, що м’ясо вже готове на нагрівальній спіралі – воно ще сире по краях. За допомогою лавового каміння м’ясо прожарюється рівномірно у всіх місцях. Вони також залишаються гарячими набагато довше навіть після вимкнення пристрою. Однак їм також потрібно більше часу, щоб нагрітися, перш ніж вони почнуть передавати тепло їжі, що готується.
  2. Жаровня. Не всі електрогрилі мають решітку з нержавіючої сталі чи чавуну. Є також моделі з пластинами гриля замість решітки. Вони щільно розташовані над нагрівальним змійовиком, мають гладку поверхню для їжі, що готується. Перевагою таких плит є закрита поверхня, тому навіть невеликі страви не можуть провалитися через решітку, а жир майже не стікає. Вам більше не потрібно використовувати піддон із водою. Завдяки невеликій відстані до нагрівальної спіралі можна також досягти вищих температур під час смаження. Матеріал жаровні – термостійка кераміка. Після смаження її легко мити, бо немає щілин.
  3. Раклетниця. Нагріваюча спіраль в пристрої розташована над виїмкою, в яку можна вставити кілька невеликих лопаток з різною начинкою. Майже всі раклетниці мають над нагрівальним змійовиком металеву пластину або гарячий камінь, на якому можна одночасно смажити м’ясо, рибу тощо.
  4. Тепан-які – це стиль приготування їжі, що походить з Азії. Його особливістю є сталева пластина, яка рівномірно нагрівається за допомогою індукції. Вона має багато місця і тому ідеально підходить для приготування м’яса, риби.
Також читайте  Когда суставы сдают позиции: как справиться с остеоартрозом без паники

Все це можна вибрати залежно від ваших уподобань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *